DZIEŃ PIKANTNYCH POTRAW
Kalendarz świąt nietypowych podpowiada mi, że dziś DZIEŃ PIKANTNYCH POTRAW!🔥🔥🔥 Wiem, że wśród Was są z pewnością osoby które uwielbiają dania HOT AND SPICY! Świętowaliście dziś potrawami intensywnie doprawionymi pieprzem białym, czarnym, cayenne, tabasco, chilli, czosnkiem lub wasabi? I cóż to były za pyszności ?
Pikantne przyprawy do dań wpływają korzystnie na zdrowie pobudzając nasz metabolizm, rozgrzewając, poprawiając krążenie, działają antybakteryjnie.Niestety nie dla wszystkich ostre przyprawy są zalecane. Powinni unikać je osoby z takimi jednostkami chorobowymi jak: zespół jelita drażliwego (IBS), choroba wrzodowa, refluks lub stany zapalne żołądka i przełyku.
Jeśli chcecie nadać pikanterii swoim potrawom idealnie sprawdzi się do tego: sos z ostrej papryki chilli z firmy Dary Natury. Dostępny w większości sklepów ze zdrową/eko żywnością. Wystarczy kilka kropelek, dzięki czemu jest bardzo wydajny i możecie przechowywać go długo w lodówce. A Wasze potrawy, zupy, marynaty do mięsa i sosy od razu nabiorą charakteru. 🔥🔥🔥 Skład: Papryka ostra*, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, sok z pigwowca*, ocet*, sól morska*, czosnek*, suszone pomidory*, mąka ziemniaczana*. U mnie sprawdza się idealnie do większości potraw.