Jeżyny- właściwości odżywcze i zdrowotne

Jeżynowe Ostatki z Naszej Działki 🙂 I love it berry much!

Dlaczego warto je jeść? Poznaj wartości odżywcze i zdrowotne jeżyn:

  • najsilniejsze naturalne antyoksydanty – owoc zdrowia i młodości
  • bogactwo witamin- najwyższa zawartość witaminy E ze wszystkich owoców! A także witaminy C, witaminy A i witamin z grupy B
  • ich ciemny kolor to zasługa barwników, czyli antocyjanów,o silnym działaniu przeciwzapalnym i bakteriobójczym
  • wzmacniają serce i wzrok!

Na talerzu mój zapas na najbliższe miesiące do soku, jogurtu, owsianki ciast, lodów, konfitur, koktajlu, galaretki i innych deserów. A nalewki pozostawię mojej mamie, za pomoc w zbieraniu może coś dostanę w gratisie 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments