Pasta al tonno czyli makaron z tuńczykiem w pomidorach!
Szef kuchni poleca!
Pasta al tonno, czyli makaron z tuńczykiem w pomidorach.
Zanim przygotujesz po raz kolejny klasyczne spaghetti bolognese- wypróbuj makaron w wersji z tuńczykiem! I bądź zdrów jak ryba! Bogate źródło białka, kwasów omega-3, wapnia, fosforu, żelaza , witaminę D i B12! Obiad w 10 minut- czyli tyle ile trwa ugotowanie makaronu 😉 Przepis już na blogu!
Składniki:
Makaron pełnoziarnisty
Tuńczyk w sosie własnym
Passata pomidorowa lub pomidory w puszce
Cebula
Oliwa z oliwek
Oliwki
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie.
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.
- Tuńczyka odsącz z zalewy i dodaj na patelnię.
- Na koniec dodaj passatę pomidorową lub zmiksowane pomidory. Dopraw odrobiną soli, pieprzu i cukrem, który podkreśli smak pomidorów.
- Wymieszaj sos z makaronem na patelni. Dodaj pokrojone oliwki i posyp zieleniną.
Subskrybuj
0 komentarzy