Danie obiadowe- kurcze pieczone!

Kurcze pieczone z warzywami w ziołach, czyli prosty sposób na pyszną obiadokolacje. Solidna porcja mięsna, no i warzyw nigdy za wiele. Ktoś chętny po przepis?

1.Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Dodaj pokrojoną cebulę w piórka, obraną marchewkę pokrojoną w słupki, ziemniaki w ćwiartki. Odrobinę posól, wymieszaj i zalej wodą.

2.Z kurczaka zdejmij skórę. Dowolnymi przyprawami np. czosnkiem, pieprzem, solą, słodką papryką, przyprawą do drobiu natrzyj udka z kurczaka. Posyp obwicie ziołami.

3.Naczynie włóż do piekarnika i piecz w 170 stopniach ok 45 min (pierwsze pół godziny najlepiej piecz pod przykryciem).

Nic prostszego! 🙂 Smacznego!

 

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o