Zupa krem z dyni

Za to w艂a艣nie kocham jesie艅…za kolory i smaki. Dynia nadal kr贸luje w Naszej Diecie!

Przepis na krem z dyni na ok. 4 porcje:
Dynia, mi膮偶sz 400 g
Marchew 260 g (ok. 4-5 szt)
Cebula 200 g (ok. 2 szt.)
Jogurt naturalny typu greckiego 80 g (4 艂y偶ki sto艂owe)
Olej rzepakowy 20 g (2 艂y偶ki sto艂owe)
Pestki dyni, s艂onecznika 40 g (ok. 4 艂y偶ek)

Jak przygotowa膰?

1. Warzywa pokr贸j w kostk臋 i poddu艣 na oleju.
2. Dodaj oko艂o 500 ml wody oraz przyprawy: li艣cie laurowe, ziele angielskie, 艂y偶eczk臋 kurkumy, 艂y偶eczk臋 s艂odkiej papryki w proszku, imbir, pieprz i s贸l do smaku.
3. Gotuj a偶 warzywa b臋d膮 mi臋kkie.
4. Zup臋 zmiksuj na g艂adki krem.
5. Podawaj z 艂y偶k膮 jogurtu naturalnego typu greckiego i podpra偶onymi pestkami dyni.

M贸wie Wam! Co艣 pysznego!

A za oknem codziennie mam takie pi臋kne, kolorowe widoki! Mi艂ego dnia 馃檪

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o