Przepis na jesienną zupę krem z dyni
Za to właśnie kocham jesień…za kolory i smaki. Dynia nadal króluje w Naszej Diecie!
Przepis na zupę krem z dyni
Składniki na ok. 4 porcje:
- Dynia, miąższ 400 g
- Marchew ok. 4-5 szt
- Cebula 1 szt.
- Jogurt naturalny typu greckiego 4 łyżki stołowe
- Olej rzepakowy 2 łyżki stołowe
- Pestki dyni, słonecznika 4 łyżki stołowe
- przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę słodkiej papryki w proszku, imbir, pieprz i sól do smaku.
Przygotowanie:
- Warzywa obierz ze skórki, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Dodaj około 1l wody oraz przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę słodkiej papryki w proszku, imbir, pieprz i sól do smaku.
- Gotuj aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksuj na gładki krem.
- Podawaj z łyżką jogurtu naturalnego typu greckiego i podprażonymi pestkami dyni.
Mówie Wam! Coś pysznego!
A za oknem codziennie mam takie piękne, kolorowe widoki! Miłego dnia 🙂
Subskrybuj
0 komentarzy