Mas艂o orzechowe- jakie najlepiej wybra膰?

Dzi艣 z rana zn贸w by艂a owsianka! Tym razem z duszonym jab艂kiem z cynamonem i mas艂em orzechowym馃槏
No w艂a艣nie! B臋d膮c w sklepie staracie si臋 wraca膰 uwag臋 na sk艂ad , czy bierzecie ten w dobrej cenie lub kt贸ry pierwszy wpadnie do r臋ki? Ojjj, zdziwi艂am si臋 co mo偶na znale藕膰 w teoretycznie tak prostym produkcie jakim jest mas艂o orzechowe!W niekt贸rych z nich tylko 65% orzeszk贸w a reszta m.in. dekstroza, ca艂kowicie uwodorniony t艂uszcz palmowy, glukoza, syrop glukozowy w proszku. Bez wyrzut贸w sumienia wybieraj te, w kt贸rych wi臋cej ni偶 90% stanowi膮 orzechy!馃憣 Osobi艣cie mog臋 poleci膰 z firmy Primavika , BasiaBasia, KruKam , NaturAvena Sp z o.o.– z tej firmy krem orzechowy kakaowy- smakuje (no prawie) jak Nutella馃槏! Znajdziecie je w wi臋kszo艣ci sieci贸wek typu Carefour, Auchan, Kaufland, sklepach online lub ze zdrow膮 偶ywno艣ci膮. 馃憤z moim mas艂em orzechowym jestem FRIENDSem 馃榿 #oladoesntsharefood

PRZEPIS na owsiank臋- ta wersja cz臋sto pojawia si臋 u mnie na 艣niadanie. Jest po prostu…pyszna!

Sk艂adniki:
  • 3 艂y偶ki p艂atk贸w owsianych
  • 1 艂y偶eczka siemi臋 lniane
  • Szklanka mleka migda艂owego (lub krowiego)
  • 1 艂y偶eczka mas艂a orzechowego
  • Cynamon

Przygotowanie:

P艂atki z siemi臋 ugotowa膰 na mleku do po偶膮danej konsystencji, w trakcie gotowania doda膰 cz臋艣膰 mas艂a orzechowego by uzyska膰 kremowy, orzechowy posmak. Jab艂ko pokroi膰 w kosteczk臋 (ze sk贸rk膮, lub bez) i podpra偶y膰 pod przykryciem w garnuszku ze szczypt膮 cynamonu.

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o