Pasta al tonno, czyli makaron z tu艅czykiem w pomidorach!

Szef kuchni poleca!

Pasta al tonno, czyli makaron z tu艅czykiem w pomidorach.


Zanim przygotujesz po raz kolejny klasyczne spaghetti bolognese- wypr贸buj makaron w wersji z tu艅czykiem! I b膮d藕 zdr贸w jak ryba! Bogate 藕r贸d艂o bia艂ka, kwas贸w omega-3, wapnia, fosforu, 偶elaza , witamin臋 D i B12! Obiad w 10 minut- czyli tyle ile trwa ugotowanie makaronu 馃槈 Przepis ju偶 na blogu!

Sk艂adniki:


Makaron pe艂noziarnisty
Tu艅czyk w sosie w艂asnym
Passata pomidorowa lub pomidory w puszce
Cebula
Oliwa z oliwek
Oliwki


Przygotowanie:

1. Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie.
2. Cebul臋 pokr贸j w kostk臋 i podsma偶 na oliwie.
3. Tu艅czyka ods膮cz z zalewy i dodaj na patelni臋.
4. Na koniec dodaj passat臋 pomidorow膮 lub zmiksowane pomidory. Dopraw odrobin膮 soli, pieprzu i cukrem, kt贸ry podkre艣li smak pomidor贸w.
5. Wymieszaj sos z makaronem na patelni. Dodaj pokrojone oliwki i posyp zielenin膮.

 

 

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o