Wege kotlety z kaszy jaglanej i buraka do burgera

Testujemy przepisy z Gazetki Biedronki 🙂 Wszystkie kuszą do wypróbowania i systematycznie będą pojawiały się na Naszej Diecie 🙂 Wege kotlety z kaszy jaglanej i buraka sprawdzą się jako dodatek do obiadu, możesz podawać je z sosem koperkowo-ziołowym i warzywnymi frytkami np. z batatem, marchewką i selerem, z surówką lub lekką sałatką na bazie mixu sałat, domowego colesława lub oczywiście w chrupiącej bułce.  Zachęcają nie tylko uroczym kolorem za sprawą buraczków, ale także wyśmienitym smakiem! Nie zastanawiaj się dłużej i wypróbuj!

Wege kotlety z kaszy jaglanej, buraka i batatów:

Składniki na ok.4 porcje. 1 porcja to 285 kcal, W: 28g, B:9,9g, T:16,2g

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 średniej wielkości ugotowane buraki
  • 150g cukini
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 1/3 szklanki pestek słonecznika
  • 1/3 szklanki posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotuj w lekko osolonej wodzie i wystudź. Pestki i orzechy upraż na suchej patelni. Na oliwie podduś posiekaną cebulkę, dodaj starte na dużych oczkach tarki buraki i cukinię, dopraw do smaku.  Wszystkie składniki wymieszaj. Formułuj średniej wielkości kotlety i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu

Lubicie wege burgery? Z czego są Wasze ulubione?

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments