Wege kotlety z kaszy jaglanej i buraka do burgera

Testujemy przepisy z Gazetki Biedronki 馃檪 Wszystkie kusz膮 do wypr贸bowania i systematycznie b臋d膮 pojawia艂y si臋 na Naszej Diecie 馃檪 Wege kotlety z kaszy jaglanej i buraka sprawdz膮 si臋 jako dodatek do obiadu, mo偶esz podawa膰 je z sosem koperkowo-zio艂owym i warzywnymi frytkami np. z batatem, marchewk膮 i selerem, z sur贸wk膮 lub lekk膮 sa艂atk膮 na bazie mixu sa艂at, domowego coles艂awa lub oczywi艣cie w chrupi膮cej bu艂ce.聽 Zach臋caj膮 nie tylko uroczym kolorem za spraw膮 buraczk贸w, ale tak偶e wy艣mienitym smakiem! Nie zastanawiaj si臋 d艂u偶ej i wypr贸buj!

Wege kotlety z kaszy jaglanej, buraka i batat贸w:

Sk艂adniki na ok.4 porcje. 1 porcja to 285 kcal, W: 28g, B:9,9g, T:16,2g

Sk艂adniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 艣redniej wielko艣ci ugotowane buraki
  • 150g cukini
  • 1 艣redniej wielko艣ci czerwona cebula
  • 1/3 szklanki pestek s艂onecznika
  • 1/3 szklanki posiekanych drobno orzech贸w w艂oskich
  • 1 jajko
  • 1 艂y偶ka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Kasz臋 jaglan膮 ugotuj w lekko osolonej wodzie i wystud藕. Pestki i orzechy upra偶 na suchej patelni. Na oliwie poddu艣 posiekan膮 cebulk臋, dodaj starte na du偶ych oczkach tarki buraki i cukini臋, dopraw do smaku.聽 Wszystkie sk艂adniki wymieszaj. Formu艂uj 艣redniej wielko艣ci kotlety i podsma偶 na niewielkiej ilo艣ci t艂uszczu

Lubicie wege burgery? Z czego s膮 Wasze ulubione?

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o