Omlet z cukinią i sosem tzatziki!
Od rana w wirze pracy, ale w przerwie pochwale się Wam moim pysznym i pożywnym śniadankiem! Bez śniadania nie ruszam się z domu…By starczyło energii 💪 i humor jakby od razu lepszy 😁 Omlety uwielbiam w każdej postaci, ale ten z cukinią, pieczarkami i szynką polany sosem tzatziki bije wszystkie na głowę!
Prosty w przygotowaniu, ale z doświadczenia w pracy z klientami wiem, że choć każdy lubi omlety pojawiają się one w Naszej🍍Diecie stosunkowo rzadko. Warto to zmienić!
Prosty w przygotowaniu, ale z doświadczenia w pracy z klientami wiem, że choć każdy lubi omlety pojawiają się one w Naszej🍍Diecie stosunkowo rzadko. Warto to zmienić!
W połączeniu z różnymi składnikami można wyczarować nowe ulubione smaki…zarówno w wersji na słodko jak i wytrawne! Zamiast kolejny raz na śniadanie szykować nudne kanapki, które już dawno nam się przejadły. Jeśli jednak w tygodniu wybieracie 10 minut dłuższą drzemkę- możecie wypróbować ten przepis na omlet w weekend! Jeszcze tylko 2 dni, damy rade!😁💪
Omlet z cukinią i sosem tzatziki!
Składniki:
- Jajko 1 szt
- Mąka pszenna 1 płaska łyżeczka
- Cukinia 1/3 szt
- Pieczarki 2 szt
- Szynka z indyka 2 plastry
- Jogurt naturalny 3 łyżki
- Ogórek
- Rzodkiewka
- Czosnek, koperek, sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Cukinię zetrzyj na tarce w plasterki. Pokrojone pieczarki i szynkę podsmaż na patelni.
2. Jajko wymieszaj z cukinią, odrobiną mąki, solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, wlej masę jajeczną, przykryj patelnię pokrywką i smaż na wolnym ogniu, aż masa się zetnie także na wierzchu- nie trzeba będzie przewracać omletu.
4. Z jogurtu, startego ogórka, rzodkiewki i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotuj sos. Dopraw do smaku ulubionymi przyprawami. Voilà!
Subskrybuj
0 komentarzy