Omlet z cukinią i sosem tzatziki!

 Od rana w wirze pracy, ale w przerwie pochwale się Wam moim pysznym i pożywnym śniadankiem! Bez śniadania nie ruszam się z domu…By starczyło energii 💪 i humor jakby od razu lepszy 😁 Omlety uwielbiam w każdej postaci, ale ten z cukinią, pieczarkami i szynką polany sosem tzatziki bije wszystkie na głowę!
Prosty w przygotowaniu, ale z doświadczenia w pracy z klientami wiem, że choć każdy lubi omlety pojawiają się one w Naszej🍍Diecie stosunkowo rzadko. Warto to zmienić!

W połączeniu z różnymi składnikami można wyczarować nowe ulubione smaki…zarówno w wersji na słodko jak i wytrawne! Zamiast kolejny raz na śniadanie szykować nudne kanapki, które już dawno nam się przejadły. Jeśli jednak w tygodniu wybieracie 10 minut dłuższą drzemkę- możecie wypróbować ten przepis na omlet w weekend! Jeszcze tylko 2 dni, damy rade!😁💪

Omlet z cukinią i sosem tzatziki!

Składniki:

  • Jajko 1 szt
  • Mąka pszenna 1 płaska łyżeczka
  • Cukinia 1/3 szt
  • Pieczarki 2 szt
  • Szynka z indyka 2 plastry
  • Jogurt naturalny 3 łyżki
  • Ogórek
  • Rzodkiewka
  • Czosnek, koperek, sól, pieprz

 Przygotowanie:

1. Cukinię zetrzyj na tarce w plasterki. Pokrojone pieczarki i szynkę podsmaż na patelni.
2. Jajko wymieszaj z cukinią, odrobiną mąki, solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, wlej masę jajeczną, przykryj patelnię pokrywką i smaż na wolnym ogniu, aż masa się zetnie także na wierzchu- nie trzeba będzie przewracać omletu.
4. Z jogurtu, startego ogórka, rzodkiewki i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotuj sos. Dopraw do smaku ulubionymi przyprawami. Voilà!👌

 
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments