Kaszotto z dynią i indykiem
Testujemy przepisy z gazetki “Czas na jesień” z Biedronki.
Kaszotto z dynią i indykiem 🎃
Przepis na 2 porcje
Składniki:
200g piersi z indyka
250g obranej dyni
Cebula
100g kaszy pęczak500 ml bulionu
30g oliwek
2 łyżki oliwy
50g sera fety
20g pestek z dyni
Rozmaryn, tymianek, curry, słodka papryka
Przygotowanie:
1. Dynie pokrój w dużą kostkę, dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami i polej łyżka oliwy. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200st na ok 20 min.
2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj surową kaszę. Chwilę podsmażaj, po czym wlej bulion. Przykryj i gotuj przez ok. 20min co jakiś czas mieszając.
3. Filety z piersi indyka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą curry i słodką papryką i podsmaż na złocisty kolor. Kawałki upieczonej dyni i pokrojone oliwki dodaj do kaszy i wymieszaj. Posyp pestkami dyni i pokruszoną fetą (opcjonalnie).
Powiem Wam, że…Wyszło pysznie! 👌