Kaszotto z dyni膮 i indykiem

Testujemy przepisy z gazetki “Czas na jesie艅” z Biedronki.

Kaszotto z dyni膮 i indykiem 馃巸

Przepis na 2 porcje
Sk艂adniki:
200g piersi z indyka
250g obranej dyni
Cebula
100g kaszy p臋czak
500 ml bulionu
30g oliwek
2 艂y偶ki oliwy
50g sera fety
20g pestek z dyni
Rozmaryn, tymianek, curry, s艂odka papryka

Przygotowanie:
1. Dynie pokr贸j w du偶膮 kostk臋, dopraw sol膮 i pieprzem, posyp zio艂ami i polej 艂y偶ka oliwy. U艂贸偶 na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200st na ok 20 min.
2. Cebul臋 pokr贸j w kostk臋 i zeszklij na oliwie. Dodaj surow膮 kasz臋. Chwil臋 podsma偶aj, po czym wlej bulion. Przykryj i gotuj przez ok. 20min co jaki艣 czas mieszaj膮c.
3. Filety z piersi indyka pokr贸j w kostk臋, dopraw przypraw膮 curry i s艂odk膮 papryk膮 i podsma偶 na z艂ocisty kolor. Kawa艂ki upieczonej dyni i pokrojone oliwki dodaj do kaszy i wymieszaj. Posyp pestkami dyni i pokruszon膮 fet膮 (opcjonalnie).
Powiem Wam, 偶e…Wysz艂o pysznie! 馃憣

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o